top of page
Search
  • Pareto ry

Roskakuski, psykologia ja lyhyt matikka - 5 mieleenpainuvinta pointtia Taloustiedeillasta


Pareton järjestämässä taloustiedeillassa kuultiin työ- ja opiskeluelämään orientoitunut paneelikeskustelu. Panelisteina kevään Taloustiedeillassa olivat Tampereen yliopistossa taloustieteitä aikoinaan opiskelleet Kristian Tötterman (Portfolio Manager, Suomen Pankki), Giuseppe Coco (Development Specialist, Taaleri) ja Matti Hovi (Jatko-opiskelija ja tohtorikoulutettava, Tampereen yliopisto)


Pareto koosti viisi pointtia keskustelun pohjalta muistettavaksi.


1. Kauppatieteiden maisteriksi lukeminen taloustieteistä ei vaadi laudaturimaisia matematiikan taitoja. Lyhyellä matematiikalla on suoritettu tutkintoja ennenkin – ja myös jatkossa.


2. Taloustieteen opiskelu on parhaimpia keinoja edistää teoreettista ja abstraktia ajattelua, mistä on hyötyä työelämässä. Työelämän käytännöt voi oppia päivissä, taloustieteen laajoja kokonaisuuksia ei. Taloustieteitä opiskellut ei elä tunnelissa, vaan osaa tarkastella kansantaloutta ja suuria kokonaisuuksia useilta eri kanteilta.


3. Behavioraalinen taloustiede on kova juttu – lue psykologiaa. Ekonomisti, joka ymmärtää psykologiaa, on kova sana tämän päivän työmarkkinoilla. Myös perinteiset laskentatoimen ja tilastotieteen opinnot muodostavat kivijalan sivuainekokonaisuuteen.


4. Älä stressaa liikaa, saatko alan kesätöitä. Moni opiskelija on löytänyt oman alansa kesätöitä vasta opintojen loppuvaiheessa tai jo valmistuttuaan. Tärkeintä on, että teet jotain töitä kesäisin – vaikka ajat roska-autoa, kuten eräs panelisti kertoi tehneensä.


5. Jos lopulta millään, niin ainakin gradulla on merkitystä työelämään siirryttäessä. Mikäli sinulla on alan työkokemusta takana vinopino, työnantajat eivät ole niinkään kiinnitä huomiota keskiarvoosi.


28 views0 comments

Recent Posts

See All

Vinkkejä kesäopiskeluihin

Kesä on jo ihan kulman takana ja siksi voisi olla hyvä hetki tutkia kesän opintovalikoimaa. Kesäopinnot voisi olla hyvä vaihtoehto, jos ei ole löytänyt kesätöitä, mutta aivan yhtä hyvä syy on vähentää

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page