top of page
Search
  • Pareto ry

Pareton vuosi ja puheenjohtajan terveiset

Pareton vuosi on lähtenyt liikkeelle monella sektorilla. Kevätkokous ja IWB järjestettiin 24.3 Sorin Saunalla. Kokouksessa pohdittiin muun muassa Pareton asemaa Tampere3 prosessissa sekä taloustieteen tulevaisuutta tieteenalana. Tampere3 prosessi ei tule taloustieteilijöiden näkökulmasta muuttamaan mitään kovinkaan paljoa. Johtamiskorkeakoulun osaksi kaavaillut tietojohtaminen ja tuotantotalous tuovat taloustieteen opintoihin varmasti lisäarvoa. Kokouksen jälkeen keskustelut jatkuivat vapaammin saunomisen merkeissä.


Pareton ja ISOT (International Students of Tampere) järjestämässä Space Bowling & Billiards tapahtumassa (29.3.) Pareton jäsenet pääsivät tutustumaan yliopistomme vaihto-opiskelijoihin rennoissa tunnelmissa biljardin ja hohtokeilauksen parissa. Ekonomisti-illassa (31.3.) kuultiin työelämässä olevien ekonomistien uratarinoita. Opiskelustaan ja urastaan olivat kertomassa tutkimuspäällikkö Helena Kultanen (Innolink Research), ylitarkastaja Antti Kosunen (Verohallinto), tutkija Jani-Petri Laamanen (Tampereen yliopisto), tutkija Heikki Palviainen (Tampereen yliopisto) sekä pankinjohtaja Mikko Haverinen (Säästöpankki).


Viikon päästä torstaina (7.4.) taloustieteen opiskelijat ja henkilökunta kokoontuvat rennoissa tunnelmissa kahville taloustieteen seminaarihuoneeseen keskustelemaan taloustieteestä. Keskustelujen pohjana käytetään taloustiedekyselyä, johon Pareton jäsenet ovat saaneet vastata antaakseen palautetta opintosuunnasta ja opetusmenetelmistä. Kevään aikana Pareto järjestää myös yritysvierailun.


Kevään aikana nostamme ainejärjestömme urheilutoimintaa seuraavalle asteelle hankkimalla jalkapallojoukkueellemme peliasut. Random Walkin menestymisestä pääsee kuulemaan vielä tämän kevään aikana mm. JKY futiksessa.


Paretolla on tänä vuonna kaksi isompaa uutta projektia. Ensimmäisenä voidaan mainita blogiuudistus. Nyt huhtikuusta alkaen Pareto julkaisee blogissaan kahden viikon välein kirjoituksen. Kirjoittajina toimivat taloustieteen henkilökunta sekä taloustieteen pääaine- ja tohtoriopiskelijat. Ajoittain saattaa ilmestyä kirjoituksia myös jo työelämässä olevilta ekonomisteilta.


Blogin kattoteemana tulee tiiviisti olemaan taloustiede ja taloustieteen opiskelu. Julkaisujen kirjo tulee olemaan hyvin laaja, yleisesti opiskelusta ja Pareton toiminnasta aina tieteellisiin julkaisuihin. Ajatuksena on tuoda tietoa opiskelijoille ja taloustieteen opiskelua harkitseville aina ajankohtaisista taloustieteellisistä aiheista mielenkiintoisiin teorioihin. Blogissa voidaan keskustella esimerkiksi talous- ja rahapolitiikasta, alan tutkimuksesta, rahoitusmarkkinoista, taloudellisesta eriarvoisuudesta ja tuloeroista sekä opiskelijoiden kokemuksia. Jos olet halukas julkaisemaan omia mietteitäsi blogissamme, voit olla yhteydessä tiedotusvastaavaamme.


Toinen iso projekti Paretolla tänä vuonna on syksyn ulkomaan excursio. Pareton järjestää vierailun Euroopan Keskuspankissa sekä Frankfurtin Pörssissä. Projektivastaavamme yhdessä talousvastaavamme kanssa tekevät parhaillaan viimeisimpiä valmisteluja excursion suhteen. Pareto on myös päättänyt tukea matkalle osallistuvia jäseniään rahallisesti.


Syksyllä on ulkomaan excursion lisäksi luvassa taloustieteen ilta, paneelikeskustelu ja seminaari, kotimaan excursio, sijoitus-ilta yhdessä Aito Säästöpankin kanssa sekä paljon muita mielenkiintoisia tapahtumia.


Taloustiede on yhteiskunnallisesti kiinnostava ja merkittävä tieteenala ja sen kiinnostavuuden lisääminen on Paretolle tärkeä tehtävä. Blogiuudistuksemme keskeisin tavoite onkin tuoda esille useita erilaisia taloustieteellisiä näkökulmia, eri taloustieteen tutkimushaaroja sekä opiskelijoiden ja työelämässä olevien ihmisten kokemuksia ja tarinoita.


Rasmus Rannikko

Pareton puheenjohtaja 2016

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Kesäkuulumisia - Kesätyökokemuksia opiskelijoilta

Kesän pian väistyessä alkaa olla aika siirtyä takaisin opiskelun pariin ja nauttimaan opiskelijaelämästä täysin rinnoin. Korona on kuitenkin vähentänyt sosiaalisten kontaktien määrää ja muiden opiskel

Vinkkejä kesäopiskeluihin

Kesä on jo ihan kulman takana ja siksi voisi olla hyvä hetki tutkia kesän opintovalikoimaa. Kesäopinnot voisi olla hyvä vaihtoehto, jos ei ole löytänyt kesätöitä, mutta aivan yhtä hyvä syy on vähentää

Коментарі


Post: Blog2_Post
bottom of page