top of page
Search
  • Pareto ry

Pareto 2021

Vuosi 2020 toi varmasti kaikille yllätyksiä ja muovasi suunnitelmia. Moni panostikin enemmän omaan hyvinvointiin, perheen yhteiseen aikaan tai kodin remontointiin. Kaikki lähinnä siksi, ettei kotoa ollut poistumista, joten vapautunutta vapaa-aikaa piti kuluttaa luomalla itselleen mahdollisimman hyvät oltavat. YLE muun muassa uutisoi Sport Tracker-sovelluksen räjähtävästä noususta maaliskuussa. Myös allekirjoittanut herätteli sovelluksen pitkän tauon jälkeen. Maailma koki ylipäänsä digiloikan; töitä ja koulua alettiin käydä kotoa käsin, jopa ystävien tapaamiset siirtyivät nettiin. Vuosi vaatikin ennen kaikkea sopeutumista ja luovuutta. Suomalaiset ovat tunnetusti säästäväistä kansaa ja aina säästetään ”pahan päivän varalle”. Voidaan varmaan todeta, että nyt tiedetään, mikä se kuuluisa paha päivä on.

Muutosta on siis ollut niin vapaa-ajalla kuin opiskeluissa ja tämän vuoksi tämä vuosi aloitetaan varovaisin, mutta toiveikkain mielin. Tällä hetkellä Pareton suunnitelmat ovat viime vuosien kaltaiset, mutta olemme varautuneet siirtämään tapahtumien ajankohtaa tai siirtämään koko tapahtuman verkkoon. Excursiot ja vierailijapuhujatapahtumat pyritään järjestämään viimeistään syksyllä. On myös esitetty verkkotapahtumia, näihin joudutaankin todennäköisesti menemään kevään tapahtumien kanssa.

Viime syksynäkin järjestetty lautapeli-ilta on ollut suosittu konsepti ja hengailuiltoihin aiommekin panostaa myös tänä vuonna, kunhan se on taas mahdollista. Haluamme myös edistää tapahtumien avoimuutta pääaineesta riippumatta. Legendaaristen Pornobileiden suunnitelmatkin ovat aikataulussaan ja tällä hetkellä ajankohta olisi vappuna. Mikäli THL:n arvioon on luottaminen, suurin osa Suomen aikuisväestöstä olisi mahdollisesti rokotettu kesään mennessä. Tämä vaikuttaisi rajoituksiin ja voisimme ehkä päästä viettämään perinteistä opiskelijavappua. On useita tutkimustuloksia siitä, että optimisti elää pidempään.

Yhteenvetona, olen erittäin tyytyväinen Pareton tilanteeseen kaikesta siitä huolimatta mitä on tapahtunut ja jäänyt tapahtumatta. Ennen kaikkea Pareton hallitus 2021 haluaa kiittää viime vuoden hallitusta, sekä henkilökuntaa työstä taloustieteen vuoksi. Viime kuussa tehtiin Tampereen yliopistolla pääainevalintoja ja tänä vuonna taloustieteeseen oli viime vuosiin verrattuna ennätykselliset 28 ensisijaista hakijaa! Kiitos myös Helsingin avoimelle yliopistolle viime kesän makrotaloustieteen Talouskriisit- erikoiskurssista. Kyseinen kurssi herätti paljon puheenaihetta taloustieteestä ja nostatti kiinnostusta taloustiedettä kohtaan, mikä edesauttoi opiskelijoita pääainevalinnoissa.

Lopuksi haluan kiittää luottamuksesta puheenjohtajan tehtäviin. Saan olla kiitollinen muiden hallituslaisten tuesta ja edellisen hallituksen kannustuksesta. Tätä hallituskautta lähdetään tekemään yhdessä!


Elina Lehtinen

Puheenjohtaja


https://yle.fi/uutiset/3-11686906 Veikko Eromäki, 29.12.2020 ”Sadattuhannet suomalaiset ryntäsivät lenkille viime keväänä, ja lajin suosio jatkuu yhä – nämä ovat suosituimmat juoksureitit Helsingissä”


313 views0 comments

Recent Posts

See All

Kesäkuulumisia - Kesätyökokemuksia opiskelijoilta

Kesän pian väistyessä alkaa olla aika siirtyä takaisin opiskelun pariin ja nauttimaan opiskelijaelämästä täysin rinnoin. Korona on kuitenkin vähentänyt sosiaalisten kontaktien määrää ja muiden opiskel

Vinkkejä kesäopiskeluihin

Kesä on jo ihan kulman takana ja siksi voisi olla hyvä hetki tutkia kesän opintovalikoimaa. Kesäopinnot voisi olla hyvä vaihtoehto, jos ei ole löytänyt kesätöitä, mutta aivan yhtä hyvä syy on vähentää

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page