top of page
Search
  • Pareto ry

Kevätkokous, IWB ja uusien verkkosivujen julkkarit 14.03.13

Kevätkokous, IWB ja uusien verkkosivujen julkkarit 14.03.13


IWB, tuo Pareton panostus kevään merkkeihin, oli taas maineensa veroinen. Viime vuoden kokeilusta saatujen hyvien kokemusten ja palautteen perusteella päätettiin vakinaistaa käytöntö aloittaa IWB:t jo samaan aikaan yhdistyksen sääntömääräisen kokouksen kanssa. Järjestely osoittautui odotusten mukaan taas toimivaksi. Perinteisen IWB-kokous -parivaljakon lisäksi tänä keväänä julkaistiin samalla Pareton uudet verkkosivut.


Kokouksen asialista vaikutti perinteiseltä. Tervetullutta keskustelua Pareton tulevaisuuden suuntaviivoista kuitenkin nousi pariinkin otteeseen. Vuoden 2012 hallituksen täristyä asiaankuuluvan jännittyneenä vastuuvapaus-kohdan yli ja kokousväen kuultua sekä viime että tulevan vuoden toiminnasta ja taloudellisesta tilanteesta päästiin mehukkaampiin aiheisiin. Jäsenistöstä ilmaistiin tyytymättömyys Pareton haalarimerkkiin ja siihen liittyen myös logoon. Hallitus tulkitsi keskustelusta välittömien toimenpiteiden olevan perusteltuja.


Pidempi keskustelu käytiin jäsenmaksusta ja siihen liittyen Pareton roolista uudessa tutkintorakennetilanteessa. Kauppatieteiden pääainesuuntia varten on viimeisen vuoden aikana perustettu maksuttomia ainekerhoja ja olemassaolemavat ainejärjestöt ovat myös siirtyneet siihen suuntaan. Keskustelussa käytiin läpi ja ehdotettiin jäsenmaksumalleja vanhan säilyttämisestä kokonaan ilmaiseen jäsenyyteen siirtymiseen. Lopulta kokous päätyi yksimielisesti Boomstockin ja BOSAn hyväksi havaitsemaan 5 euron opiskeluaikaiseen jäsenyyteen sisältäen jäsenmerkin. Ainekerhoilta toivottua pääaineen opintoihin liittyvää kerhotoimintaa kuten opintopiirejä, työelämäpäiviä, yritysexcuja ja yhteistyötä henkkilökunnan kanssa Pareto järjestää jatkossa ilmaiseksi ja ilman jäsenyysvaatimusta. Muuten Pareto jatkaa hyväksi havaittua strategiaansa pyrkien olemaan Boomin toimintaa taloustieteen erityisluonteen huomioon ottaen täydentävä, taloustieteestä kiinnostuneet kokoava täysiverinen ainejärjestö.


Edellisessä IWBssä oli huhupuheiden mukaan päässyt käymään ikävä työtapaturma juomien mitoitusten suhteen. Sekä IWBn budjetoinnista että toteutuksesta vastaavat hallituslaiset olivatkin ottaneet haasteen vakavasti vastaan ja siitä selvittiinkin lopulta pienillä peliliikkeillä ja lähikauppaan juuri ennen ysiä juoksemisella. IWBeille tyypillisesti illan mittaan vanhempi kaarti tutustui ilahduttavan runsaslukuisina paikalla olleisiin tuoreisiin paretolaisiin. Illan ja juoman kuluessa meininki nousikin kattoon asti (tästä kohta lisää) ja pienimuotoinen painiturnauskin todistettiin.


Illan kolmantena etappina oli tarkoin varjeltu salainen yllätysnumero, Pareton uusien verkkosivujen julkaisu. Verkkosivujen uudistusprojekti oli aloitettu jo edellisen hallituksen aikana ja nyt sivusto oli julkaisukunnossa. IWBt olivat ilmeisesti kestäneet jo sen verran pitkään että julkaisun kunniaksi poksahtelevat kuplajuomatkin tekivät niin varsin riehakkaasti. Myöhemmin illalla humun laskeuduttua nähtiinkin puheenjohtaja, toinen poksauttelijoista, harjan varressa seinää katonrajasta kuuraamassa. Kupliva oli kuitenkin hyvää ja paita tuntui kuivuvan kuin itsestään. Verkkosivu-uudistukseen liittyen myös tämä Pareton blogi on käynnistetty uudestaan.


Kokonaisuutena ilta sujui oikein mallikkaasti, syksyllä nähdään seuraavan kerran IWBeiden merkeissä! Antakaa palautetta sivuista ja blogista!


Olli Ruotsalainen – PJ20130 views0 comments

Recent Posts

See All

Kesäkuulumisia - Kesätyökokemuksia opiskelijoilta

Kesän pian väistyessä alkaa olla aika siirtyä takaisin opiskelun pariin ja nauttimaan opiskelijaelämästä täysin rinnoin. Korona on kuitenkin vähentänyt sosiaalisten kontaktien määrää ja muiden opiskel

Vinkkejä kesäopiskeluihin

Kesä on jo ihan kulman takana ja siksi voisi olla hyvä hetki tutkia kesän opintovalikoimaa. Kesäopinnot voisi olla hyvä vaihtoehto, jos ei ole löytänyt kesätöitä, mutta aivan yhtä hyvä syy on vähentää

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page