top of page
Search
  • Pareto ry

Katsaus tulevaan ja menneeseen

On maaliskuun ensimmäinen viikko ja enemmistö Pareto ry:n toimijoista on vaihtunut. Uusi vuosi on tuonut tammikuun alusta lähtien jälleen uuden hallituksen ja uuden tekijäporukan sisässä rooleihin on jo alettu tottua. Tässä vaiheessa vuotta onkin hyvä hetki muistella Pareton vuodenvaihdetta edeltäviä kohokohtia sekä luoda katsaus tulevaan.


Luodaksemme katsauksen tulevaan on ensin kysyttävä, mitä loppuvuodelta jäi päällimäisenä mieleen?


Marraskuussa järjestettiin Pareto ry:n sääntömääräinen syyskokous sekä väistyvän hallituksen viimeinen tapahtuma, legendaarinen IWB (ilmaisen viinan bileet). Syyskokous kokoontui Boomin omalla Klubi 57:lla ja valitsi yhdistyksen puheenjohtajan ja hallituksen vuodelle 2020. Tulevana vuonna hallituksessa vaikuttaa seitsemän jäsenen innostunut ja monipuolinen porukka, jonka kanssa ainejärjestömme eteen tehtävää työtä on jo alettu puurtamaan.


Hallitus 2020 on


Puheenjohtaja:

Aaro Pöyhönen


Varapuheenjohtaja ja koulutuspoliittinen vastaava:

Riku Tuomala


Yrityssuhdevastaava:

Anna Ryhänen


Talousvastaava:

Jenni Toivonen


Tiedotusvastaava:

Elina Isometsä


Bilevastaava:

Patrick Salmi


Opetus- ja tutkimusyhteistyövastaava:

Tiina Koppelomäki


Pääaineesta ja vuosikurssista riippumatta Pareto ottaa avosylin vastaan kaikki Taloustieteistä sekä ainejärjestömme vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet opiskelijat. Myös tänä vuonna sanalla monipuolinen on merkitys. Hallituksemme koostuu eri opintojen vaiheita ja opintosuuntia suorittavasta opiskelijajoukosta, jota yhdistää innostunut ote järjestömme toimintaa kohden sekä tietysti hyvä henki!


Mitäs tänä vuonna?


Tammikuu oli uudelle hallitukselle tapahtumantäyteinen. Kuten useimmille, alkuvuosi on tavoitteiden asettamisen ja suuntaviivojen maalaamisen aikaa. Ainejärjestömme aloitti vuoden jakamalla vastuut uudelle hallitukselle ja suunnittelemalla tulevan vuoden tapahtumia ja toimintaa. Kokouksissa on pohdittu muun muassa Pareton tulevan vuoden tapahtumakonsepteja sekä monia käytännön järjestelyjä, kuten Pareton jäsenyyttä sekä yritysyhteistyömahdollisuuksia.


Tapahtumien osalta vuosi alkoi asiapainotteisesti, kun Pareto järjesti Suomen Pankin kanssa vierailuluennon Tampereen yliopistolla. Paikalle saapuneet Suomen Pankin salkunhoitajat Wilhelm Stjernvall sekä Olli Finér ottivat tupaten täynnä olevan yleisön haltuun vetämällä Suomen Pankin varainhallintaan, rahoitusmarkkinoihin ja sijoittamiseen painottuvan esityksen. Tapahtuma saikin koolle suuren osallistujamäärän ja yleisö sai esityksen päätteeksi mahdollisuuden esittää vierailijoille kysymyksiä matalalla kynnyksellä Suomen Pankin varainhoidosta sekä salkunhoitajien päivittäisestä työstä. Esityksen jälkeen halukkaat siirtyivät istumaan iltaan ja tutustumaan vieraisiin rennommissa merkeissä.


Asiapuolen vastapainoksi Pareto järjesti jäsenilleen Helmikuussa jo perinteeksi muodostuneen avantouinnin. Rauhaniemen saunan kuumat löylyt tarjosivat lämpöä niin osallistujien sielulle kuin ruumiille ja uimareiden kylmänsietokyky kävi koetuksella kun pulahdimme kylmän viileään avantoon. Tapahtuma oli hyvin onnistunut niin puitteiltaan kuin osallistujamäärältään ja Pareto kiittää lämpimästi kaikkia osallistuneita!


Näillä näkymin vuodesta 2020 on tulossa aktiivinen vuosi ainejärjestömme kalenterissa, sillä voimme innolla julistaa, että Pareto saa jo maaliskuun alussa kunniakseen toivottaa tervetulleeksi Suomen Pankin pääjohtajan Olli Rehnin yliopistollemme! Luennolla ”Miten oma talous ja kansantalous pidetään kestävällä pohjalla” pureudutaan ajankohtaisiin aiheisiin omaan talouteen liittyen, sekä kurkataan globaalin talouden monimutkaiseen mutta ehdottoman kiinnostavaan maailmaan.


Jatkamme asiapainolla maaliskuun puolessa välissä järjestämällä yhdessä Tariffi ry:n kanssa yritysexcursion Helsinkiin. Pareton omaksi kohteeksi valikoitui tänä vuonna suomalainen henkivakuutusyhtiö Mandatum Life ja Pareton sekä Tariffin yhteiseksi excukohteeksi suomalainen työeläkevakuuttaja Elo. Vierailumme painottuu varainhoidon ja sijoittamisen näkökulmaan. Suosittelemme ehdottomasti reissua kaikille, sillä luvassa on excursioiden lisäksi ilmaista ruokaa ja juotavaa sekä yhteiset afterit alumnien kanssa!


Näillä näkymin maaliskuun loppu tulee huipentumaan jälleen kerran Pareton Ilmaisen Wiinan Bileisiin! Lisäksi tuomme jälleen kerran Vappuviikoille sävähdystä järjestämillämme Pornobileillä, joita on jo vuoden alusta lähtien hallituksen kesken ruvettu kaavailemaan.


Pareton toimintaa voit seurata jatkossa pääasiallisen tiedotuskanavamme Facebookin kautta sekä kevyempää materiaalia löydät Pareton Instagram-sivulta. Blogia tulemme päivittämään vuoden mittaan vierailijakirjoituksilla ja ajankohtaisilla aiheilla. Ota siis tämäkin kanava seurantaan!Tiedotusvastaava,

Elina52 views0 comments

Recent Posts

See All

Vinkkejä kesäopiskeluihin

Kesä on jo ihan kulman takana ja siksi voisi olla hyvä hetki tutkia kesän opintovalikoimaa. Kesäopinnot voisi olla hyvä vaihtoehto, jos ei ole löytänyt kesätöitä, mutta aivan yhtä hyvä syy on vähentää

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page