top of page
Search
  • Pareto ry

Ilmastonmuutos puhutti Liikasen vierailuluennolla

Toista sataa opiskelijaa istuutui kuuntelemaan Suomen Pankin pääjohtajan Erkki Liikasen näkemyksiä maailmantalouden ja politiikan ajankohtaisista teemoista Pareton ja Suomen Pankin järjestämässä tilaisuudessa viime torstaina.– Monet kiitokset mainioista kysymyksistä. Monet suuret asiat esillä! Pareton vierailuista saa aina inspiraatiota! Ja kysymyksistä oppii. Muutamaa jäin miettimään, Liikanen summasi Facebookiin tilaisuuden antia.


Liikanen avasi keskustelutilaisuuden lyhyellä luennolla, jossa hän loi katsauksen Suomen ja kansainvälisen talouden viimeaikaiseen kehitykseen sekä ilmaston lämpenemisen taloudellisiin vaikutuksiin pitkällä aikavälillä.


Liikanen korosti, kuinka ilmastonmuutos lisää tuloeroja maailmassa ja alentaa asukasta kohden laskettua bruttokansantuotetta monissa maissa. Kansainvälinen valuuttarahasto on sisällyttänyt ympäristönäkökulmat myös talousennusteisiinsa.


Luennon kalvot ovat ladattavissa tämän jutun lopussa.


Varsinaisissa keskusteluissa teemoiksi nousivat ilmastonmuutoksen lisäksi muun muassa Donald Trump, Katalonian kriisi, kryptovaluutat, keskuspankin elvyttävä rahapolitikka, ennätysmäisiin lukemiin nousseet pörssikurssit sekä rakenteilla oleva taloustieteen huippuyksikkö.


Liikanen toivoi, etteivät presidentti Trumpin luonnokset pankkien sääntelyn keventymisestä toteutuisi, koska regulaation purkaminen loisi pohjaa uudelle finanssikriisille.


Liikanen oli huolissaan myös suomalaisten velkaantumisesta, mikä käy ilmi kotitalouksien velkaantumisasteen lisäksi myös maksuhäiriömerkintöjen kasvussa.


– Digitaalisen maksamisen yleistyminen voi olla aikapommi, Liikanen sanoi.


Opiskelijoiden ja yliopiston henkilökunnan lisäksi keskustelutilaisuudessa oli paikalla median edustajia, joista Aamulehden uutisen voit lukea tästä.


Kuvia tilaisuudesta voit siirtyä katsomaan tästä.


2 views0 comments

Recent Posts

See All

Kesäkuulumisia - Kesätyökokemuksia opiskelijoilta

Kesän pian väistyessä alkaa olla aika siirtyä takaisin opiskelun pariin ja nauttimaan opiskelijaelämästä täysin rinnoin. Korona on kuitenkin vähentänyt sosiaalisten kontaktien määrää ja muiden opiskel

Vinkkejä kesäopiskeluihin

Kesä on jo ihan kulman takana ja siksi voisi olla hyvä hetki tutkia kesän opintovalikoimaa. Kesäopinnot voisi olla hyvä vaihtoehto, jos ei ole löytänyt kesätöitä, mutta aivan yhtä hyvä syy on vähentää

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page