top of page
Search
  • Pareto ry

Rekrytointimessut - Työnantajan näkökulma

Messuilta ideoita puolin ja toisin


Aloitimme tämän vuoden tuttuun tapaan kiertämällä tapaamassa lukuisia opiskelijoita alkuvuoden rekrytointimessuilla ympäri Suomen: Turussa, Vaasassa, Helsingissä, Lappeenrannassa ja Tampereella. Vaikka opiskelijoita tavoittaa nykyään messujen lisäksi useiden muidenkin kanavien kautta, näemme perinteiset messut edelleen oivana kohtaamispaikkana kertoessamme toiminnastamme ja solmiessamme suhteita opiskelijoihin.


Mielestämme messut ovat loistava tapa tavata yhden päivän aikana runsas määrä opiskelijoita ja kuulla heidän mietteitään työelämästä. Messut toimivat erittäin hyvänä kanavana viestittää opiskelijoille, millaista meillä on olla töissä ja minkälaisia työtehtäviä he voisivat valmistuttuaan tai jo opintojen aikana meillä tehdä. Lisäksi messut ovat loistava tilaisuus opastaa opiskelijoita ihan konkreettisesti: mistä avoimet työpaikkamme löytyvät, mitä kautta mihinkin tehtävään haetaan ja minkälaisia asioita olisi hyvä tuoda esiin työhakemuksessa.


Messut ovatkin tärkeä kohtaamispaikka nimenomaan henkilökohtaisten tapaamisten vuoksi. Näemme, että on ensiarvoisen tärkeää kuunnella opiskelijoita ja sitä kautta ymmärtää, mitä he odottavat tulevaisuuden työnantajiltaan. Näin pystymme myös yrityksenä paremmin vastaamaan opiskelijoiden kysymyksiin ja odotuksiin.


Messut – keino erottautua


Messut eivät ole ainoastaan yritykselle hieno tilaisuus olla esillä. Myös opiskelijalle erilaiset messutapahtumat ovat yksi keino erottautua ja mahdollisesti löytää jopa työpaikka. Tampereen Yrityspäivillä 2014 meillä oli edustajana mukana entinen Paretolainen Antti Mustonen. Hän muisteli käyneensä useaankin otteeseen Yrityspäivillä opiskeluaikoinaan ja saaneensa informaatiota, joka oli vaikuttamassa hänen tulevaisuuden suunnitelmiinsa.


”Kävin messuilla kuuntelemassa tietoiskun Nordea Graduate -ohjelmasta. Mielikuvani Nordesta muodostui positiiviseksi ja ohjelma vaikutti mielenkiintoiselta. Päätinkin hakea viime keväänä Nordea Graduate -ohjelmaan ja nyt on takana puoli vuotta esimiesharjoittelijana.”

Konttorinjohtajana työskentelevä Minna Kivelä oli myös mukanamme Tampereen Yrityspäivillä. Minnan tie Nordeaan on Antin tavoin kulkenut Nordea Graduate -ohjelman kautta. Ohjelmasta hän kuuli niin ikää Yrityspäivillä.

”Kuulin Yrityspäivillä ensimmäisen kerran Nordean Graduate -ohjelmasta ja valmistumiseni lähestyessä tämä oli minulle heti yksi selkeä ja mielekäs vaihtoehto. Sikäli siis Yrityspäivillä on omalla kohdallani ollut merkitystä miettiessäni vaihtoehtoja valmistumiseni jälkeen.”

Alkuvuoden messut on nyt kierretty ja voimme jälleen kerran todeta, kuinka virkistävää olikaan tavata lukuisia hyvällä asenteella liikkeellä olevia nuoria. Oli myös hauska huomata, kuinka aktiivisesti opiskelijat tulivat juttelemaan kanssamme. Moni tuntuikin ymmärtäneen messujen merkityksen kontaktien luomisessa opiskelijoiden ja yritysten välillä. Haluammekin kannustaa opiskelijoita vielä rohkeammin ottamaan kaiken hyödyn irti messuista ja tulla juttelemaan kanssamme. Hyvät tyypit jäävät aina mieleen ja eihän sitä koskaan tiedä, vaikka se poikisi työpaikankin!


Piia Koivula ja Maria Pasanen, Group HR, Nordea7 views0 comments

Recent Posts

See All

Kesäkuulumisia - Kesätyökokemuksia opiskelijoilta

Kesän pian väistyessä alkaa olla aika siirtyä takaisin opiskelun pariin ja nauttimaan opiskelijaelämästä täysin rinnoin. Korona on kuitenkin vähentänyt sosiaalisten kontaktien määrää ja muiden opiskel

Vinkkejä kesäopiskeluihin

Kesä on jo ihan kulman takana ja siksi voisi olla hyvä hetki tutkia kesän opintovalikoimaa. Kesäopinnot voisi olla hyvä vaihtoehto, jos ei ole löytänyt kesätöitä, mutta aivan yhtä hyvä syy on vähentää

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page