top of page
Search
  • Pareto ry

Pareton vuodelle tapahtumarikas päätös

Pareton tapahtumarikas viikko kruunasi Pareton toimintakauden 2016. Pareto tarjosi jäsenistölleen jälleen kerran kattavan paketin erilaisia tapahtumia.


Keskiviikkona 23.11 paretolaiset pääsivät tutustumaan Tampereen kauppakamariin, joka on Pirkanmaan elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä edistävä alueellinen järjestö. Suomessa on 19 kauppakamaria ja niiden yhteiselimenä toimiva Keskuskauppakamari. Tampereen kauppakamari edustaa kaiken kokoisia yrityksiä ja kaikkia toimialoja. Kauppakamarin toiminta perustuu kauppakamarilakiin: tehtävänä on edistää elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä, yrittäjyyttä, tervettä kilpailua, kansainvälistymistä ja markkinataloutta. Viranomaistehtävinä on ulkomaankaupan asiakirjojen myöntäminen ja vahvistaminen.


Perjantaina 25.11 taloustiedeillassa taloustieteen opiskelijat saivat kuulla vinkkejä kesätyöhausta työelämässä ja opintojensa loppuvaiheilla olevilta taloustieteilijöiltä. Urastaan ja opiskeluistaan oli kertomassa Terhi Ravaska Palkansaajien tutkimuslaitokselta. Paretolaiset saivat hyviä vinkkejä Terhiltä etenkin työhakemusten tekemiseen ja rekrytointiprosessissa menestymiseen.Kesätyövinkkejä antoivat jatko-opiskelija Sami Remes sekä konkariopiskelijat Sami Jysmä ja Julienne Koivulampi, joilla kaikilla oli hyvää kokemusta ja erinomaisia vinkkejä erilaisista mahdollisuuksista kuten harjoittelutuen hyödyntämisestä ja oikea-aikaisesta hakeutumisesta tietynlaisiin työtehtäviin. Puhujat kokivat menetelmäopinnot tärkeäksi osaksi opintoja: tilastollisten ohjelmistojen hallitseminen nousi isoksi tekijäksi rekrytointiprosessissa. Tilaisuuden jälkeen paretolaisilla oli mahdollisuus keskustella rennoissa merkeissä viinin ja pikkupurtavan kera.


Maanantaina 28.11 paretolaiset vierailivat AitoSäästöpankilla, jossa heidät ottivat vastaan kauppakadun konttorin pankinjohtaja Pia Vesala ja sijoituspäällikkö Pia Liinavuori. Paretolaiset pääsivät tutustumaan tämän hetken markkinakatsaukseen ja rahastojen toimintaperiaatteeseen. Saimme aikaan hyvää keskustelua nykyisestä markkinatilanteesta ja tulevaisuuden suuntaviivoista. Samalla käynnistettiin taas sijoituskilpailu vuodelle 2016-2017, jossa palkintona on 100 euron rahasto-osuus. Viekö puolustava mestari Antti taas voiton vai saadaanko tällä kertaa uusi voittaja? Ilmoittautuminen kisaan on voimassa 15.12 asti, joten kisaan kannattaa ilmoittautua ajoissa! Lisätietoja sijoituskilpailusta löydät Pareton facebook-sivuilta.Keskiviikko 30.11 huipensi Pareton toimikauden. Paretolaiset saivat Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikasen vieraakseen Tampereen yliopistolle luennoimaan opiskelijoille maailman ja Suomen talouden ajankohtaisista teemoista ja haasteista. Maailmantalouden haastavuuteen vaikuttavat tekijät ovat hyvin monimutkaisia. Yhdysvaltojen politiikan polarisoituminen, BREXIT, Venäjän rooli, Turkin kehitys, ilmastonmuutoksen seuraukset. Siinä muutamia esimerkkejä painavista teemoista, joiden vaikutus ulottuu myös Suomeen. Pääjohtajan kattavan alustuksen jälkeen saimme aikaan paljon hyvää keskustelua yleisön esittämien kysymysten pohjalta. Pareto ry haluaa kiittää Erkki Liikasta yhteistyöstä ja keskusteluyhteyden avaamisesta. Väistyvä hallitus toivoo tämän nyt luodun yhteyden säilyvän jatkossakin. Jos et päässyt luennolle, sen materiaalit löytyvät täältä: https://paretory.files.wordpress.com/2014/05/tampere_ajankohtaista_taloudesta.pdf


Keskiviikko-ilta jatkui paretolaisten osalta syyskokoukseen, joka pidettiin Sorin saunalla. Syyskokouksessa käytiin läpi menneen ja tulevan vuoden toimintaa ja valittiin Pareto ry:lle uusi hallitus vuodelle 2017. Hallitukseen valittiin paljon uusia innokkaita tyyppejä, joten Pareton vuosi 2017 näyttää hyvältä. Syyskokous alkoi kello 20 ja kesti yli kolme tuntia päättyen vasta kello 23 jälkeen. Hakijoita Pareton hallitukseen oli enemmän kuin osattiin odottaa ja osa hallituspaikoista päätettiin lippuäänestyksellä. Syyskokouksen jälkeen (ja sen aikana) paretolaiset saivat nauttia pöydän antimista ja pizzatkin saatiin perille syyskokouksen loppupuolella. Keskustelut jatkuivat saunomisen merkeissä.


Pareton vuoden viimeisessä blogissa (16.12) käydään tarkemmin läpi menneen vuoden kuvioita ja kohdataan katsetta jo tulevaan vuoteen.


Rasmus Rannikko

Puheenjohtaja 2016

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Vinkkejä kesäopiskeluihin

Kesä on jo ihan kulman takana ja siksi voisi olla hyvä hetki tutkia kesän opintovalikoimaa. Kesäopinnot voisi olla hyvä vaihtoehto, jos ei ole löytänyt kesätöitä, mutta aivan yhtä hyvä syy on vähentää

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page