top of page
Search
  • Pareto ry

Pareton ensimmäisen OT-vastaavan yhteenveto vuodesta 2013 ja terveiset vuodelle 2014

Ensimmäisen opetus- ja tutkimusyhteistyövastaavan (ot-vastaavan) pestin mukana Pareto on tarjonnut opiskelijoille aiempaa enemmän asiapitoista toimintaa. Tämä ainakin oli tavoite. Ja käsittääkseni tässä on onnistuttu kohtuullisen mukavasti näin ensikertalaisiksi!


Vuosi 2013 ja ot-vastaavan pestin muokkautuminen


Vuonna 2013 Pareto järjesti mm. seuraavat tapahtumat, joissa mentiin asiasisältö edellä:


  1. taloustiedekahvit, joiden yhteydessä esiteltiin henkilökunnalle opiskelijoilta tullutta palautetta (ja henkilökunnan saama palaute on myös huomioitu mahdollisuuksien mukaan!);

  2. työelämäilta, jossa keskusteltiin erilaisista urapoluista sekä taloustieteen jatko-opinnoista ja tutkijan urasta (tavoitteena on tehdä tästä jokakeväinen tapahtuma, jossa vierailisi eri puhujia eri vuosina);

  3. opintopiiritoiminta, joka tosin käynnistyi syksyllä 2013 hieman ontuen (tähän onkin tulossa parannus jo kevääksi 2014 – lisää tietoa alla!); ja

  4. paneelikeskustelu, jossa pohdittiin työttömyyttä kutsuttujen asiantuntijoiden johdolla (tällaisia tapahtumia voidaan järjestää jatkossakin erilaisista aihepiireistä, mikäli opiskelijoilta löytyy kiinnostusta).

Pareton ja henkilökunnan välistä tiedonkulkua ja yhteistyötä on siis pyritty parantamaan ot-vastaavan avulla. On kuitenkin hyvä muistaa, että ot-vastaavan olemassaolo ei korvaa suoraa kommunikaatiota opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä. Jos sinulla siis on kysyttävää jonkin tietyn kurssin sisällöstä, ota rohkeasti yhteyttä kyseisen opintojakson (tai kurssin) vetäjään!


Pareton hallitukseen kuuluva ot-vastaava ei kuitenkaan järjestä erilaisia asiapitoisia tapahtumia yksin. On tärkeää, että asiapitoisen toiminnan ideat kumpuavat myös opiskelijoilta.  Kaikki tapahtumat onkin tarkoitus toteuttaa opiskelijavetoisesti, ja ot-vastaava voi auttaa järjestelyissä.


Opintopiiritoiminnan organisointi vuoden 2014 alusta


Mitä opintopiiritoiminta on? Ideana opintopiiritoiminnassa on se, että voit ratkoa esimerkiksi harjoitustehtäviä yhdessä toisten opiskelijoiden kanssa – tai voit vain keskustella muiden opiskelijoiden kanssa tietyllä kurssilla käsitellyistä asioista. Opintopiiritoiminnan yhteydessä voit myös tutustua muihin opiskelijoihin.


Syksyllä 2013 käynnistyivät ensimmäiset opintopiirit. Kokoontumisia pyrittiin järjestämään Pareto-hallituslaisten johdolla. Kuitenkin sopivien tilojen varaaminen opiskelijoiden käyttöön melko lyhyillä varoitusajoilla osoittautui hankalaksi. Tapaamisia oli myös hankala saada sovitettua kalentereihin.


Henkilökunta päätti tulla tässä asiassa opiskelijoita vastaan. Oppiaineen (opintosuunnan) puolesta on nyt varattu työtila opiskelijoiden vapaaseen käyttöön koko 3. periodin ajaksi. Tarjolla on kaksi eri ajankohtaa, joten sinulla on mahdollisuus valita itsellesi sopiva aika ja tehdä tässä varatussa tilassa esimerkiksi viikkoharjoituksia yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa.


Paretolaisten opintopiirit kokoontuvat 3. periodin (7.1.-7.3.2014) aikana seuraavasti:


  1. keskiviikkoisin klo 12-14 (seminaarihuone Pinni A 3064; paitsi ke 29.1.2014 Pinni A 3028) ja

  2. torstaisin klo 14-16 (seminaarihuone Pinni A 3064).


Käytännössä voit vaikka vain saapua paikalle ja etsiä itsellesi sopivan ryhmän, jonka kanssa työskentelet. Halutessasi voit myös työskennellä itsenäisesti.

Henkilökunta seuraa opintopiirien toimivuutta 3. periodin aikana. Tarpeen mukaan työtilavarauksia jatketaan 4. periodin ajaksi. Toivottavasti tästä olisi apua opintoihin!


Uusi ot-vastaava vuodelle 2014


Tämän viestin myötä minun on aika jättää pestini Pareton hallituksen kautta aikain ensimmäisenä ot-vastaavana. Tämän pestin tehtävänkuva ei ole vielä vakiintunut, joten vuonna 2014 on luultavasti luvassa jotain erilaista. Vuonna 2014 ot-vastaavana toimii Jani-Petri Laamanen. Voitte toki olla myös minuun yhteydessä, jos teillä on mielessänne kysymyksiä esimerkiksi uudesta tutkintorakenteesta tai jatko-opinnoista.


Nyt haluan toivottaa kaikille onnekasta vuotta 2014 ja menestystä opintoihin!


Elina Tuominen

Pareton opetus- ja tutkimusyhteistyövastaava 2013, taloustieteen jatko-opiskelija


0 views0 comments

Recent Posts

See All

Kesäkuulumisia - Kesätyökokemuksia opiskelijoilta

Kesän pian väistyessä alkaa olla aika siirtyä takaisin opiskelun pariin ja nauttimaan opiskelijaelämästä täysin rinnoin. Korona on kuitenkin vähentänyt sosiaalisten kontaktien määrää ja muiden opiskel

Vinkkejä kesäopiskeluihin

Kesä on jo ihan kulman takana ja siksi voisi olla hyvä hetki tutkia kesän opintovalikoimaa. Kesäopinnot voisi olla hyvä vaihtoehto, jos ei ole löytänyt kesätöitä, mutta aivan yhtä hyvä syy on vähentää

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page