top of page
Search
  • Pareto ry

Kesäkuulumisia - Kesätyökokemuksia opiskelijoilta

Kesän pian väistyessä alkaa olla aika siirtyä takaisin opiskelun pariin ja nauttimaan opiskelijaelämästä täysin rinnoin. Korona on kuitenkin vähentänyt sosiaalisten kontaktien määrää ja muiden opiskelijoiden elämästä ei kuule yhtä paljon kuin ennen, niinpä Pareto ry päätti selvittää, miten osa opiskelijoista on viettänyt kesäänsä erityisesti työmaailmassa. Tavoitteenamme on myös inspiroida ja informoida kanssaopiskelijoita millaisia töitä hekin voisivat tehdä tulevina kesinä ja kuinka päästä haluamansa kaltaiseen työpaikkaan.


Ensimmäinen vastaajista on nimetön maisterivaiheen opiskelija.

Millaista työtä teit kesän aikana?

Työskentelin pankin Markets-toiminnoissa Back Officen puolella. Työ sisälsi johdannais- ja valuuttakaupankäynnin post-trade toimintoja. Suomeksi: varmistin että rahaa tai hyödykettä liikkuu sovittu määrä oikeaan aikaan oikealle vastaanottajalle. Tämä sisälsi kauppojen ja kaupanvahvistusten tarkastelua, kassavirtojen oikeellisuuden varmistamista, sopimusdokumentaation tarkastelua ja yhteydenpitoa asiakasyrityksiin sekä toisiin pankkeihin. Yhtiön sisällä keskustelin esimerkiksi treidaajien, johdannaismyyjien, (Front Office) arvostustoiminnon (Middle Office) ja muiden Back Office-toimintojen kanssa.


Mikä oli sinulle merkittävin asia työssä viihtymisen kannalta?

Työssä viihtymisen kannalta tärkein asia taitaa usein olla työkaverit. Pääsin osaksi hyvin itseohjautuvaa asiantuntijatiimiä, joka saa suunnitella työntekoaan hyvin itsenäisesti. Työkaverit olivat loistavia tyyppejä.

Oli myös mukava päästä tarkastelemaan monimutkaisempia johdannaisinstrumentteja. Tuotteiden monimutkaistuessa ymmärrys tuotteista helpottaa työntekoa ja tekee siitä huomattavasti mielekkäämpää. Kun jokin maksuissa menee vikaan, työssä pääsee todella käyttämään päätään.


Pystyitkö hyödyntämään kauppiksessa oppineitasi asioita?

Pystyin hyödyntämään kauppiksessa oppimiani asioita. Erityisesti hyvät perustiedot johdannaisista tukivat työn opettelua auttamalla asioiden hahmottamisessa. Taloustieteessä opittu numeroiden ja datan pyörittely tukee tätäkin työtä. Taloustiedetaustaiselle yhtiön analyysitoiminnon tuottamat markkinakatsaukset osake- ja korkomarkkinoista sekä keskuspankkien liikkeistä olivat aamuisin mielenkiintoista materiaalia.

Koetko oppineesi tulevaisuuden kannalta hyödyllisiä asioita? mitä?

Mikäli työskentely Marketsin puolella esimerkiksi Middle tai Front Officen puolella kiinnostaa antaa kesätyö Back Officessa hyvän mahdollisuuden päästä näkemään pankin toimintaa sisältäpäin. Kokemuksesta voi olla hyötyä myös esimerkiksi isompien yhtiöiden Treasury-toimintoihin hakiessa.


Suosittelisitko muille taloustieteenopiskelijoille samankaltaisten töiden hakemista?

Vahva suositus mikäli Markets-työt kiinnostavat.

Muiden kesätyönhaun auttamiseksi:

Mitä kautta lähdit etsimään kesätöitä?

Suoraan yrityksen sivuilta.

Mikä sai sinut hakemaan löytämääsi työpaikkaan?

Työ vaikutti mielenkiintoiselta ja hyvältä ensiaskeleelta vakituisempaan työllistymiseen Markets-puolelle.


Isoimpia tekijöitä työllistymisessäsi (oma mielipide)?

Työskentelin aiemmin saman konsernin eri liiketoiminnossa. Tästä oli varmasti hyötyä aivan haun alussa. Kandiaiheeni myös liittyi jossain määrin alaan.

Kaikissa opiskeluaikaisissa töissä kannattaa antaa kaikkensa. Jokaisesta työstä, toimenkuvasta riippumatta, voi saada ainakin suosittelijan, joka ylistää sinua seuraavassa rekryssä. Ei kannata myöskään jännittää potentiaalisille esihenkilöille soittelua mutta kotityöt ennen puhelua kannattaa tehdä mahdollisimman hyvin.
Toinen vastaajista on Kiira Liimatainen, 3.vsk

Millaista työtä teit kesän aikana?

Olin Metso Outotecilla ostotiimissä purchasing traineena. Työssä olin yhteydessä toimittajiin, myyntiin ja varastolle, seurasin ostoja ja maksoin laskuja.Mikä oli sinulle merkittävin asia työssä viihtymisen kannalta?

Merkittävintä viihtymisen kannalta oli hyvä työporukka! Kaikki oli tosi mukavia ja sain hyviä ystäviä toimistolta.Pystyitkö hyödyntämään kauppiksessa oppineitasi asioita?

Taloustieteen puolelta en oikein keksi mitään, mitä olisin hyödyntänyt. Kauppiksessa oppimiani asioita pystyi hyödyntämään, erityisen hyödyllisiä oli verotukseen liittyvät asiat laskujen maksussa ja SAPin käyttö.


Koetko oppineesi tulevaisuuden kannalta hyödyllisiä asioita? mitä?

Opin eri sidosryhmien kanssa kommunikointia ja olemaan omista hommista vastuussa. Opin myös keittämään kahvia Metoksen teollisuuskahvinkeittimellä


Suosittelisitko muille taloustieteenopiskelijoille samankaltaisten töiden hakemista?

Ehdottomasti suosittelen


Muiden kesätyönhaun auttamiseksi: Mitä kautta lähdit etsimään kesätöitä?

netistä (oikotie ja duunitori ja mitä näitä nyt on)


Mikä sai sinut hakemaan löytämääsi työpaikkaan?

Työ vaikutti kiinnostavalle


Isoimpia tekijöitä työllistymisessäsi?

Asenne, täytyy jaksaa tehdä monta monta monta hakemusta ja olla aktiivinen. Värikäs ja hieno CV (omasta mielestä). Kerroin hauskan vitsin haastattelussa.


Blogin kirjoittaja Miika Hyyryläinen tiedotus.paretory(a)gmail.com

279 views0 comments

Recent Posts

See All

Vinkkejä kesäopiskeluihin

Kesä on jo ihan kulman takana ja siksi voisi olla hyvä hetki tutkia kesän opintovalikoimaa. Kesäopinnot voisi olla hyvä vaihtoehto, jos ei ole löytänyt kesätöitä, mutta aivan yhtä hyvä syy on vähentää

Commenti


Post: Blog2_Post
bottom of page