top of page
Search
  • Pareto ry

Kausiennakko: FC Random Walk - Kestomenestyjiä murroksen edessä?


Tampereen yliopiston futsalsarja alkaa taas ja kestomenestyjä Random Walkiin kohdistuu luonnollisesti taas kovat odotukset. Viime vuosien sijoitukset futsalsarjassa ovat olleet mestaruus (2014) ja hopea niukalla 4-5 tappiolla lääketieteilijöille finaalissa (2015). Puistofutiksessa Random Walk otti triplamestaruuden vuosina 2013- 2015, taipuen kuitenkin tänä vuonna välierissä rankkareilla. Joukkueen voidaan kuitenkin todeta olevan murroksessa. Nuorennusleikkauksen kokeneelta joukkueelta odotetaan paljon, mutta pystyykö se haasteista huolimatta vastaamaan faniensa odotuksiin?


Kauden avauksessa Random Walkin riveissä pelaa vanhasta koulukunnasta enää yksi pelaaja, joskin muutaman jo eläkkeelle jääneen atleetin on huhuttu tekevän paluun joukkueen riveihin. Muutaman entisen jo valmistuneen huippupelaajan kanssa käydyt neuvottelut kuitenkin kaatuivat palkkakaton ylittymiseen. Neuvottelujen kariutumiseen on haettu selitystä ennen kaikkea tuoreen talousnobelisti Bengt Holmströmin maineikkaasta sopimusteoriasta. Patinan kanssa käydyt sopimusneuvottelut ovat kuitenkin tuoneet joukkueeseen kovan luokan pelimiehiä ja uudenlaisella yhdistelmäjoukkueella lähdetään jälleen tavoittelemaan mestaruutta.


Uusien pelaajahankintojen ja peliasujen uusimisen aiheuttamat taloudelliset muutokset ovat näkyneet joukkueen budjetissa. Seuran taloustilanne näyttää kuitenkin valoisalta, kun yhteistyösopimukset muun muassa Juveneksen ja Tampereen Kauppakamarin kanssa on saatu täytäntöön. Myös uudet yhteistyökumppanit ovat tervetulleita.


Syksyn esiturnaus, sateisessa Sorsapuistossa pelattu ulkofutissarja, antoi jo merkkejä positiivisesta kehityksestä ja joukkueen potentiaalista tulevalla kaudella. Random Walkin penkiltä löytyy leveyttä paitsi materiaalin puolesta mutta myös fyysisessä mielessä. Fyysisen pelitavan sieluun ja Eero Markkaseen vertautuvaan Samu Ylöseen luotetaankin hyökkäyspään väännöissä. Jo syksyllä mm. chippimaalillaan säväyttäneeltä Markus ”Messi” Multalalta odotetaan lisää yleisöön meneviä maagisia kikkoja ja ”malttia” pallon kanssa. Myös varmaotteinen, syksyn sarjan MVP-palkinnon saajaksi huhuttu pallovarma toppari Janne ”Mertesacker” Jokela tulee sairastuvalta vapauduttuaan lunastamaan paikkansa avauskokoonpanossa. Runkopelaajistosta mainittakoon vielä Random Walkin vanhaa koulukuntaa edustava härkämäinen taistelija Sakari Kallio, monipuolinen ja varmaotteinen luottomies Antto Köntti sekä polvivaivoista kärsinyt menneisyyden huippulupaus Juho Keskinen. Myöskään ei sovi unohtaa Arttu Huovialaa, Olli Tievaa, Niko Talpiota, Tiia Etelämäkeä ja Erkki Salmista, menestyksen takuumiehiä ja –naisia.


Seuran tilastonikkarit käyttävät alkaneella kaudella uudenlaista analyysiä: suorituksia arvioidaan muun muassa liukuvan keskiarvon menetelmällä, vanhan koulukunnan suosimaa klassisen futistaloustieteen teoriaa unohtamatta! Hyötyä maksimoidaan seuraavasti: Max π(m, D); s.t. m>0, jossa m = tehdyt maalit – päästetyt maalit ja D = dominointi.


Seurajohdon on myös huhuttu neuvottelevan entisten Veikkausliigatykkien kanssa. ”Parempi pitää muutama ässä hihassa ihan kevään mitalipelejä ajatellen”, seuran manageri Rasmus Rannikko toteaa salaperäisesti hymyillen. ”Syksyn esiturnauksen puolivälierässä Aatos Villaa vastaan lähdettiin pelaamaan uudenlaisella ’takki auki’ -taktiikalla, joka kantoikin heti hedelmää voiton muodossa. Eteenpäin on menty. Ja Näin” Rannikko jatkaa.


Seurajohdon uuden linjauksen mukaisesti menestyksen myötä syntyvää hyvinvointia allokoidaan utilitaristisesti pelaajistolle muun muassa bile- ja juomalippujen muodossa. Try-outille ovat tervetulleita kaikki kunniasta ja maineesta kiinnostuneet, palkinnot ovat huippuluokkaa!


”Odotan näkeväni Random Walkin jälleen kevään finaaleissa”, Bolan edestä tavoitettu, RW:n paitaan sonnustautunut fani toteaa.

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Vinkkejä kesäopiskeluihin

Kesä on jo ihan kulman takana ja siksi voisi olla hyvä hetki tutkia kesän opintovalikoimaa. Kesäopinnot voisi olla hyvä vaihtoehto, jos ei ole löytänyt kesätöitä, mutta aivan yhtä hyvä syy on vähentää

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page