top of page
Search
  • Pareto ry

FC Random Walkin futisvuosi: "Penkiltä kuului vain tyhjiä lupauksia lenkkeilyn aloittamisesta"

Pareton jalkapallojoukkue Fc Random Walkin vuoteen 2017 mahtui kaikki mahdollinen: pettymyksellinen pudotus puolivälierissä futsalin kaudella 2016-17’, henkeäsalpaavan dramaattinen 2. sija sekasarjassa jalkapallon OSM-kisoissa finaalin voittomaalikilpailun jälkeen ja täysi katastrofi yliopistofutiksen syksyn esiturnauksessa. Joukkue lähti yliopiston futsalkauteen 2017-2018 tiheiden suhdannevaihtelujen siivittämänä vähintäänkin epävarmoissa tunnelmissa.


Joukkueen takkuiset esitykset kauden 2016-17’ syksypuoliskolla eivät vakuuttaneet ketään ja oli selvää, että paljon olisi tehtävä, mikäli joukkue mielii mukaan pudotuspeleihin. Loukkaantumisista kärsineet pelaajat saatiin mukaan kevätkaudelle ja joukkue onnistui nousemaan pudotuspelirajan yläpuolelle. Puolivälierä päättyi kuitenkin karmaisevaan pettymykseen joukkueen taipuessa parin takaiskumaalin siivittämänä 3-1 tappioon.Pitkän futsalkauden päätteeksi joukkue lähti kohti Tampereella pelattavia jalkapallon opiskelijoiden SM-kisoja ilman suuria odotuksia ja paineita. Alkulohkoa dominoinut joukkue oli kuin uudestisyntynyt ja kolmen ottelun saldo oli lopulta lohkovoitto huimalla maalierolla 17-3. Välierän voittanut joukkue ei kuitenkaan kestänyt uuden mestarisuosikin paineita ja taipui lopulta finaalin rangaistuspotkukilpailussa hieman kyseenalaisten vaiheiden jälkeen. Kesälomalle lähdettiin lievästi pettyneissä tunnelmissa.


Kesäloman jälkeen Random Walkerit lähtivät syksyyn tuoreen jaloin. Vanhojen pelaajien lisäksi mukaan oltiin saatu monenlaisia tulokkaita. Lupaavimpina mukaan saatiin ”Rihkama-Ronaldo”, kesäkaudella puistofutissarjassa dominoinut Nike sekä toisesta ääripäästä yksi tulokas, joka vaikutti tulkitsevan ”Sutton Unitedin piirakkaa syövän maalivahti Wayne Shaw’n höntsäisiä otteita”. Myös joukkueen manageri saatiin kerrankin seuraamaan joukkueen otteita kentän laidalle. Joukkueen lähtöasetelmia paransi merkittävästi uuden sponsorin mukaantulo, kun pareton alumni Yong Cong Yan lahjoitti joukkueelle pelipaitoja.


Syksyn esiturnaukseen lähdettiin sponsorien tuen siivittämänä. Aiemmista vuosista poiketen vaihto-opiskelijoiden määrä joukkueessa oli syksyyn lähdettäessä konvergoitunut nollaan, mutta ensimmäisiin otteluihin saatiin hyvä kattaus. Karu totuus joukkueen valmiudesta tuli esiin kuitenkin jo ensimmäisessä ottelussa. Useiden pelaajien kunto oli romahtanut kesän aikana niin roimasti, että koutsin tsempatessa pelaajia tehovaihtoihin ja nopeisiin spurtteihin, vaihtopenkiltä kuului vain tuskanhuutoja ja tyhjiä lupauksia lenkkeilyn aloittamisesta ennen virallisen kauden alkua. Jälki oli tämän näköistä, kun Random Walk laahasi itsensä puolivälieriin vain antaakseen luovutusvoiton jatkopeleissä alkulohkojen pelaajaloukkaantumisten ja liian kovan fyysisen rasituksen tuloksena.


Seurajohto mietti joukkueen tulevaisuutta ja pohti jo jättäytymistä tulevalta yliopiston futsalkaudelta. Pelaajiston kanssa puhuttuaan sarjaan päätettiin lähteä vielä kerran. Surkean ensimmäisen pelin jälkeen joukkue oli päätymässä tasapeliin, kunnes tapahtui jotain ennennäkemätöntä. Surkean vuoden 2017 esittänyt ”Cavani” päätti välähtää joukkueen riveissä vielä kertaalleen tämän vuoden puolella ja onnistui lisäajan lisäajalla ohjaamaan pallon omaan maaliin surkean puolustusyrityksensä siivittämänä, kun Random Walk otti 2-3 tappion. Tästä ryhdistynyt joukkue otti kuitenkin selkeät voitot syksypuoliskon lopuista otteluistaan ja lähti joululomille tyylikkäässä voittoputkessa, voitettuaan esimerkiksi kestomenestyjä Työväen Ampujat. Huhujen mukaan loppusyksyn voittoputki vakuutti sponsoriosaston niin merkittävästi, että Random Walkin yrityssuhdeosasto olisi saamassa uusia sponsoreita ensi vuodelle.


Loppusyksyn kehityksen ja uuden sponsorin mukaantulo kasvattivat odotuksia joukkueen menestyksestä tulevana vuonna 2018. Seuran tähtäimessä tulevana vuonna ovat erityisesti paluu futsalsarjan entisaikojen tasolle ja pettymyksellisen OSM-hopean kirkastuttaminen kultaiseksi.


Rasmus Rannikko & Juho Keskinen FC RANDOM WALK

8 views0 comments

Recent Posts

See All

Kesäkuulumisia - Kesätyökokemuksia opiskelijoilta

Kesän pian väistyessä alkaa olla aika siirtyä takaisin opiskelun pariin ja nauttimaan opiskelijaelämästä täysin rinnoin. Korona on kuitenkin vähentänyt sosiaalisten kontaktien määrää ja muiden opiskel

Vinkkejä kesäopiskeluihin

Kesä on jo ihan kulman takana ja siksi voisi olla hyvä hetki tutkia kesän opintovalikoimaa. Kesäopinnot voisi olla hyvä vaihtoehto, jos ei ole löytänyt kesätöitä, mutta aivan yhtä hyvä syy on vähentää

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page